tisdag 20 maj 2014

Leker osynlig här på bloggen. Har inget intressant att skriva själv så jag vill bara göra en snabb lista på bra skit just nu (ingen rankning);

1. Karin Aldesköld. Nån som missat? Google it. Karin outade ett mail från Mårten Andersson där han tydligt skriver att "ingen vill se kvinnliga komiker" och detta gjorde henne både till hat och kärleks-objekt. Tidningen Amelia avslutade sitt samarbete med henne, och det hela är bara riktigt (passande) komiskt. Mårten påstår sig "hjälpa kvinnliga komiker" men tror ju inte på att dem kan, Amelia ska vara ett kvinno-magasin men avslutar deras samarbete med Karin till stöd för Mårten och Karin får ta en massa skit för att hon visar verkligheten? Karin, du gjorde helt rätt och du är grym som orkar stå upp (höhö) för så många andra!

2. SD besöker Luleå. Kunde själv inte bevittna när cirkusen var i staden och ärkeapan Jimmie Åkesson skulle prata. Ca 600 pers hade kommit enbart för att vända sina ryggar till. Det gör mig glad, att min stad ändå verkar ha någon typ av humanitet (trots att många av er kör som att ni vill ha ihjäl allt som rör sig på väg till ICA) Kolla gärna klippen på youtube när de möter en sd:are från Filipstad eller lilla tanten i kommunfullmäktige som "inte kan svara på vilken politik de vill driva, hon har ju bara varit med i 3 år". Naaw. 

3. Instagram-kontona @kvinnohat och @svartkvinna. Har ni instagram; besök - följ - sprid! Viktiga ämnen! 

4. Underbara Clara säger upp sig. Clara säger upp sig från den påtvingade förebilds-rollen hon fått, med henne hakar andra bloggerskor på. Att kraven som ställs på dem är helt orimliga och omöjliga att leva upp till. Att ständigt bli kritiserad för vad man än gör, aldrig bra, aldrig nog, aldrig tillräckligt. Dessa personer är fan vanligt folk precis som oss andra, de har valt bloggen som arbete och gör det riktigt bra, varför ska de då behandlas så himla annorlunda? Du ställer ju inte samma krav på din busschaufför, att hen ska se ut på ett visst sätt eller vara si eller så? Stay strong girls, ni har gjort en riktigt viktig grej! Ner med sjuka krav på kvinnor och just kvinnliga bloggerskor.


Det var mitt för idag, kanske orkar börjar skriva snart igen. Jobbar dagarna, och degar utslagen i soffan om eftermiddagarna. Våren är här och snart kommer kanske energin som jag saknar. Puss på er och sov gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar